Anitas resa började med en obehaglig känsla i bröstet

– Jag är verkligen glad för hur mottagningen och deras personal har bidragit till att jag kan leva ett långt och gott liv. (Anita, 82 år, pensionär)

Allt började på vägen hem från gymnastiken

En dag när Anita som vanligt var på väg hem från gymnastiken med sin väninna, tog hon i lite extra i en uppförsbacke. Plötsligt kände Anita en obehaglig känsla i bröstet. Smärtan spred sig, så hon gick hem och la sig att vila. 

Hon hade haft en hjärtinfarkt

Dagen efter besökte Anita sin vårdcentral och läkaren undersökte henne och skickade även iväg en remiss till Stockholm Heart Center. De ringde Anita och hon hade turen att få en tid samma dag för ett arbetsprov. När läkaren tittade på resultatet sa hon:

– Men Anita, du har ju haft en hjärtinfarkt. 

Efter undersökningen fick Anita en akuttid hos en hjärtspecialist på mottagningen, som sa att han tänkte skicka henne vidare till St Görans sjukhus. Där gjorde de redan dagen efter en ballongvidgning. Man satte även in ett stent.  Anita fick ligga kvar på sjukhuset några dagar, men redan på lördagen samma vecka var hon hemma igen. 

Idag lever Anita livet med gymnastik, fika och resor

Det har nu gått några år sedan operationen och Anita lever idag ett bra liv. Hon har inte känt av sitt hjärta någonting. Hon går på gymnastik ett par dagar i veckan och hon åker ofta in till stan och fikar eller äter lunch. Anita gör även resor och hälsar på sina barn och barnbarn runt om i Sverige. 

– Min resa mot ett friskare hjärta var otroligt snabb och smärtfri. Jag kom till Stockholm Heart Center på tisdagen, på onsdagen opererades jag och redan på lördagen samma vecka kunde jag gå på min dotters 50-årsfest. Jag är mycket imponerad av hjärtsjukvården som den fungerar i dag. Det har nu gått flera år sedan operationen och jag mår jättebra.

Uppdaterad 4 augusti, 2017