Anitas resa började med en obehaglig känsla i bröstet

– Jag är verkligen glad för hur mottagningen och deras personal har bidragit till att jag kan leva ett långt och gott liv. (Anita, 82 år, pensionär)

Allt började på vägen hem från gymnastiken

En dag när Anita som vanligt var på väg hem från gymnastiken med sin väninna, tog hon i lite extra i en uppförsbacke. Plötsligt kände Anita en obehaglig känsla i bröstet. Smärtan spred sig, så hon gick hem och la sig att vila. 

Hon hade haft en hjärtinfarkt

Dagen efter besökte Anita sin vårdcentral och läkaren undersökte henne och skickade även iväg en remiss till Stockholm Heart Center. De ringde Anita och hon fick komma in samma dag för ett arbets-EKG. När läkaren tittade på resultatet sa hon:

– Men Anita, du har ju haft en hjärtinfarkt. 

Efter undersökningen fick Anita tid hos en hjärtspecialist på mottagningen, som sa att han tänkte skicka henne samma dag till St Görans sjukhus. Dagen efter gjorde de en ballongvidgning och satte in ett stent på Anita.  Anita fick ligga kvar på sjukhuset några dagar, men redan på lördagen samma vecka var hon hemma igen. 

Idag är Anita symtomfri

Nu har det gått några år sedan operationen och Anita har varit på återbesök hos sin läkare. Hon har inte känt av sitt hjärta någonting. 

– Min resa mot ett friskare hjärta var otroligt snabb och smärtfri. Jag kom till Stockholm Heart Center på tisdagen, på onsdagen opererades jag och redan på lördagen samma vecka kunde jag gå på min dotters 50-årsfest. Jag är mycket imponerad av hjärtsjukvården som den fungerar i dag. Det har nu gått flera år sedan operationen och jag mår jättebra.

Lever livet med gymnastik, fika och resor

I dag lever Anita ett bra liv och går på gymnastik ett par dagar i veckan. Hon åker ofta in till stan och fikar eller äter lunch. Anita gör även resor och hälsar på sina barn och barnbarn runt om i Sverige. 

Uppdaterad 26 april, 2017